Biografi:

Karoline Krüger besitter den sjeldne kombinasjon av å være både prisbelønt komponist og fullbåren musikalsk teaterartist: Hun har gjennom et par solide tiår i den norske artistfloraen etablert seg som en særegen og begavet sanger og låtskriver. Og samtidig har hun hele tiden også søkt mot andre uttrykksformer. Blant annet mot teateret: "Forskjellen mellom artisten og skuespilleren", sier hun, "så man allerede konturene av ved oppsetningene av skoleteater- forestillingene. De som seinere ble skuespillere ønsket å spille rollen som heksen. Vi artistspirer ville bare spille Snøhvit...." 
 
Denne tildragelsen gjør at Karoline i hovedsak har tilbrakt de siste årene på den musikalske teaterscenen. Den musikalske teaterforestillingen "Veggen" hadde urpremiere under Festspillene i Bergen våren 2011, og hentet siden hjem norsk teaters gjeveste utmerkelse: Heddaprisen, for beste barne- og ungdomsforestilling. De to siste årene har hun spilt roller ved flere av landets ledende teatre, samt turnert med det anerkjente ensemblet "Statsteatret", med forestillingen "1950 - Spionen", en forestilling som hun også skrev musikken til. 
 
Siden debuten i 1988 har Karoline gitt ut sju soloalbum, og medvirket på et titalls andre som komponist eller sanger/musiker. Albumet basert på forestillingen "De To Stemmer" (til tekster av lyrikeren André Bjerke), høstet Spellemannsnominasjon 2005 og strålende kritikk i landets største aviser. Aftenposten skrev: "Et kjærlighetsmøte mellom to kunstnere - den ene med ordet i sin makt, den andre med tonen"... Karolines siste utgivelse var oppfølgeralbumet "Labyrinter!", denne gang basert på Bjerkes barnetekster. Også dette albumet ble nominert til Spellemann, i 2018. 
 
I de siste årene har hun også markert seg i ren komponistsammenheng; musikken til tidligere nevnte "Veggen" innbrakte henne NOPAs pris "Årets Verk" 2011. Den kirkemusikalske triologien "Jakobmesse", med tekst av Erik Hillestad, har til nå vært fremført i flere nordiske land. Hun har de siste årene levert album-låtmateriale til flere norske artister.  
 
Bakgrunn: Karoline Krügers første møte med musikkbransjen kom med deltagelse i den norske Melodi Grand Prix-finalen i 1988, hvor hun sang Anita Skorgans "For Vår Jord" fram til seier, og siden en 5. plass i Dublin. Umiddelbart etter kom hennes første soloalbum "Fasetter". Så fulgte hit-lister i Frankrike, og 300 000 solgte av filmmelodisingelen "You Call It Love", som ble en stor hit i store deler av verden. 
 
Karoline studerte ved Lee Strasberg Theater Institute i 92/93. "Jeg var tre og tekopp og tinnsoldat i noen måneder. Det var rart, men utrolig nyttig. Å lære å jakte på tingenes spesifikke egenskaper; etter opplevelsen av å erkjenne, ikke bare forestille seg, er et grep jeg også har hatt mye nytte av i tekstskrivingen....." Lysten til å oppleve andre perspektiver har også ført henne til programlederoppgaver i fjernsynet, og til Universitetet, hvor hun har studert historie, kunsthistorie, religionsvitenskap og dramapedagogikk. 
 
Gift med artist Sigvart Dagsland, to døtre

 

© 2015 Yellow Ball Music