top of page

Biografi:

Karoline Krüger besitter den sjeldne kombinasjon av å være både prisbelønt komponist og fullbåren musikalsk teaterartist: Hun har gjennom et par solide tiår i den norske artistfloraen etablert seg som en særegen og begavet sanger og låtskriver. Og samtidig har hun hele tiden også søkt mot andre uttrykksformer. Blant annet mot teateret: "Forskjellen mellom artisten og skuespilleren", sier hun, "så man allerede konturene av ved oppsetningene av skoleteater- forestillingene. De som seinere ble skuespillere ønsket å spille rollen som heksen. Vi artistspirer ville bare spille Snøhvit...." 
 
Denne tildragelsen gjør at Karoline i hovedsak har tilbrakt de siste årene på den musikalske teaterscenen. Etter premieren på suksessforestillingen Mamma Mia! ved Folketeateret i Oslo - hvor hun spilte hovedrollen som Donna -  slo NRKs anmelder fast at "Karoline Krüger er verdt billetten alene!" De siste årene har hun spilt roller ved flere av landets ledende teatre, samt turnert med det anerkjente ensemblet "Statsteatret", med forestillingen "1950 - Spionen", en forestilling som hun også skrev musikken til. 
 
Siden debuten i 1988 har Karoline gitt ut sju soloalbum, og medvirket på et titalls andre som komponist eller sanger/musiker. Albumet basert på forestillingen "De To Stemmer" (til tekster av lyrikeren André Bjerke), høstet Spellemannsnominasjon 2005 og strålende kritikk i landets største aviser. Aftenposten skrev: "Et kjærlighetsmøte mellom to kunstnere - den ene med ordet i sin makt, den andre med tonen"... Karolines siste utgivelse var oppfølgeralbumet "Labyrinter!", denne gang basert på Bjerkes barnetekster. Også dette albumet ble nominert til Spellemann, i 2019. 
 
De siste årene har som sagt teaterscenen vært Karolines hjemmebane. Forestillingen "Begynnelse" på Den Nationale Scene, i tospann med Eirik del Barco, fikk massiv mottagelse både hos kritikere og publikum. Og da musikalen "Chess" skulle settes opp på Folketeateret 2020, var det med Karoline i den kvinnelige hovedrollen som Florence. 
 
Bakgrunn: Karoline Krügers første møte med musikkbransjen kom med deltagelse i den norske Melodi Grand Prix-finalen i 1988, hvor hun sang Anita Skorgans "For Vår Jord" fram til seier, og siden en 5. plass i Dublin. Umiddelbart etter kom hennes første soloalbum "Fasetter". Så fulgte hit-lister i Frankrike, og 300 000 solgte av filmmelodisingelen "You Call It Love", som ble en stor hit i store deler av verden. 
 
Karoline studerte ved Lee Strasberg Theater Institute i 92/93. "Jeg var tre og tekopp og tinnsoldat i noen måneder. Det var rart, men utrolig nyttig. Å lære å jakte på tingenes spesifikke egenskaper; etter opplevelsen av å erkjenne, ikke bare forestille seg, er et grep jeg også har hatt mye nytte av i tekstskrivingen....." Lysten til å oppleve andre perspektiver har også ført henne til programlederoppgaver i fjernsynet, og til Universitetet, hvor hun har studert historie, kunsthistorie, religionsvitenskap og dramapedagogikk. 
 
Gift med artist Sigvart Dagsland, to døtre

 

KarolineKruger_Promo2019_001 (1).jpg
bottom of page